Nowoczesne obrazowanie serca i naczyń coraz dostępniejsze w Polsce

Rozmawiała Iwona Kazimierska
07-09-2016, 00:00

Opracowanie diagnostycznych algorytmów dotyczących obrazowania serca i naczyń z wykorzystaniem różnych metod jest jednym z głównych celów kadencji obecnego prezesa Polskiego Towarzystwa Kardiologicznego prof. dr. hab. n. med. Piotra Hoffmana.

Ten artykuł czytasz w ramach płatnej subskrypcji. Twoja prenumerata jest aktywna
Obrazowanie serca i naczyń to hasło przewodnie obecnego zarządu PTK oraz XX Międzynarodowego Kongresu PTK. Dlaczego właśnie ta tematyka została wybrana? W kardiologii mamy obecnie do dyspozycji kilka sposobów obrazowania serca i naczyń. Od lat metodą pierwszego wyboru w ocenie morfologii i czynności serca jest echokardiografia czy też szerzej — metody ultradźwiękowe, jeżeli uwzględnimy ocenę naczyń. W niektórych sytuacjach przydatne są dobrze sprawdzone metody izotopowe, coraz częściej sięgamy do tomografii komputerowej czy rezonansu magnetycznego. Te dwie ostatnie nowoczesne techniki diagnostyczne znacznie...
Zobacz dalszą część…

Dostęp do tego i wielu innych artykułów otrzymasz posiadając subskrypcję Pulsu Medycyny

Prenumerata elektroniczna
  • E-wydanie „Pulsu Medycyny” i „Pulsu Farmacji”
  • Nieograniczony dostęp do kilku tysięcy archiwalnych artykułów
  • Powiadomienia i newslettery o najważniejszych informacjach
1-miesięczna
19,90 16,18 zł netto
12-miesięczna
199,00 161,79 zł netto
Prenumerata papierowa i elektroniczna 12-miesięczna
  • Papierowe wydanie „Pulsu Medycyny” (co dwa tygodnie) i dodatku „Pulsu Farmacji” (raz w miesiącu)
  • E-wydanie „Pulsu Medycyny” i „Pulsu Farmacji”
  • Nieograniczony dostęp do kilku tysięcy archiwalnych artykułów
  • Powiadomienia i newslettery o najważniejszych informacjach
249,00 zł 230,55 zł netto
Puls Medycyny
Kardiologia / Nowoczesne obrazowanie serca i naczyń coraz dostępniejsze w Polsce
× Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.