Złoty Skalpel 2018 – zakończyliśmy przyjmowanie zgłoszeń

Redakcja
03-07-2018, 15:15

Zakończyliśmy przyjmowanie zgłoszeń do X, jubileuszowej edycji konkursu "Wybitne Innowacje w Polskiej Ochronie Zdrowia Złoty Skalpel 2018". Wkrótce jurorzy wybiorą najlepsze projekty. Dla zwycięzcy partner konkursu, firma Polpharma, ufundował grant w wysokości 10 tys. złotych.

Ten artykuł czytasz w ramach płatnej subskrypcji. Twoja prenumerata jest aktywna

Spośród nadesłanych projektów jury wybierze jeden wiodący, który otrzyma honorowy tytuł Złoty Skalpel. Wyniki ogłosimy na początku października.

W skład tegorocznej kapituły Złotego Skalpela weszli m.in.: prof. dr hab. med. Magdalena Durlik, prof. dr hab. n. med. Maciej Banach, prof. dr hab. n. med. Mirosław Ząbek, prof. dr hab. n. med. dr h.c. multi Henryk Skarżyński, prof. dr hab. n. med. Janusz Skalski, prof. dr hab. n. med. Andrzej Matyja, prof. dr hab. n. med. Juliusz Jakubaszko, prof. dr hab. n. med. Mieczysław Walczak, dr hab. n. med. Kazimierz Widenka. Więcej informacji o jurorach: Wybitni specjaliści w kapitule konkursu Złoty Skalpel.

W konkursie oceniane są zgłoszenia prac i projektów w zakresie:

  • wynalezienia nowej metody diagnostycznej lub terapeutycznej,
  • opracowania nowej strategii związanej z organizacją i zarządzaniem w ochronie zdrowia,
  • unowocześnienia polskiego systemu opieki zdrowotnej dzięki wprowadzeniu innowacyjnych rozwiązań.

Kryteria oceny zgłoszeń przez jury:

  • wkład w rozwój opieki zdrowotnej w Polsce, w trosce o dobro pacjenta
  • możliwość usprawnienia pracy personelu medycznego
  • szanse na upowszechnienie rozwiązania
  • aspekty ekonomiczne

 

Partnerem konkursu jest firma Polpharma, która ufundowała dla zwycięzcy nagrodę 10 tys. zł.

Źródło: Puls Medycyny

Podpis: Redakcja

Najważniejsze dzisiaj
Puls Medycyny
Wydarzenia / Złoty Skalpel 2018 – zakończyliśmy przyjmowanie zgłoszeń
× Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.