Od redaktora: Co jeść, aby przeżyć

Małgorzata Konaszczuk, redaktor naczelna: m.konaszczuk@pulsmedycyny.pl
21-03-2018, 00:00

To będzie trudny rok dla alergologów.

Prof. Zbigniew Bartuzi, prezydent Polskiego Towarzystwa Alergologicznego, przedstawił podczas Międzynarodowego Sympozjum Alergii na Pokarmy, które odbyło się pod koniec lutego w Bydgoszczy, bardzo niepokojące dane. Rok 2018 ma być przełomowy, jeśli chodzi o zapadalność na choroby alergiczne. Niemały w tym udział ma nadwrażliwość na pokarmy. „W ciągu 10 lat liczba chorych na alergie pokarmowe zwiększyła się dwukrotnie” — przestrzega prof. Bartuzi (µ 14-15). O tym, jak wielkim wyzwaniem jest diagnostyka i leczenie alergii pokarmowych, może świadczyć zainteresowanie i aktywność uczestników wspomnianego...

Zobacz dalszą część…

Dostęp do tego i wielu innych artykułów otrzymasz posiadając subskrypcję Pulsu Medycyny

Prenumerata elektroniczna
  • E-wydanie „Pulsu Medycyny” i „Pulsu Farmacji”
  • Nieograniczony dostęp do kilku tysięcy archiwalnych artykułów
  • Powiadomienia i newslettery o najważniejszych informacjach
1-miesięczna
19,90 16,18 zł netto
12-miesięczna
199,00 161,79 zł netto
Prenumerata papierowa i elektroniczna 12-miesięczna
  • Papierowe wydanie „Pulsu Medycyny” (co dwa tygodnie) i dodatku „Pulsu Farmacji” (raz w miesiącu)
  • E-wydanie „Pulsu Medycyny” i „Pulsu Farmacji”
  • Nieograniczony dostęp do kilku tysięcy archiwalnych artykułów
  • Powiadomienia i newslettery o najważniejszych informacjach
249,00 zł 230,55 zł netto
Najważniejsze dzisiaj
Puls Medycyny
Felieton / Od redaktora: Co jeść, aby przeżyć
× Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.